sidis logo

Cidrerie de Brocéliande

Broceliandin siideritilaa luotsaa Bertrand Monnerie jonka ohjauksessa tila on saavuttanut mainetta ja kunniaa, viimeisimpänä kultaa alueellisessa siiderikilpailussa 2018 sekä kultaa Pariisin maatalousnäyttelyssä 2015 brut siiderillä.

Tilalta tulevat siiderit ovat selkeitä, raikkaita ja erittäin ryhdikkäitä. Siiderin teossa käytetään laajaa skaalaa paikallisia omenalajikkeita, joista tuotetaan sekä brut (5,5%), demi-sec (4,5%) että doux (3,5%) siidereitä. Lisäksi Broceliandin tilalla valmistetaan erikoiserinä « Bulles de Broceliande » siideriä jossa käytetään vain Guillivec omena-lajiketta.

Suomeen Broceliandin siidereistä tuodaan maahan Brut versiota 0,75 ja 0,375 litran pulloissa sekä Bulles de Brocéliande Siideriä 0,75 litran pullossa.

www.cidre-breton.com

Cidres Hérout

Auguste Hérout ja Marie-Thérèse Quétier muuttivat Auvers’n kylään Normandiassa vuonna 1946. Molemmat tulivat siiderisuvuista ja niinpä he päättivät että heidän uuden tilan omenapuut valjastetaan siiderin tuottamiseen.

Vuosien varrella siiderin tuotanto Herout’n tilalla on noudattanut perinteisiä Normandialaisia menetelmiä, mutta uusia tuulia on haettu esim raikastamalla pullojen etikettejä. Herout’n siideri on luomutuotantoa jo 70-luvulta lähtien. Vuodesta 2016 Herout valmistaa siidereitä jotka kuuluvat Cotentinin alueen AOC (Appellation d’Origine Controlé) merkinnän alle.

Herout’n siiderit ovat Cotentinin alueelle tyypillisesti täyteläisiä ja ryhdikkäitä joissa karvaus on etusijalla. Herout’n Brut siideri on loistovalinta vaaleiden lihojen, esimerkiksi porsaan kyljysten kanssa.

www.herout-caves.com

Cidres Pierre Huet

Pierre Huet:n tilan ei ole nimetty tilan perustajan Francois Huet’n vaan hänen poikansa mukaan. Pierre Huet kasvatti pitkäjänteisellä työllä tilasta yhden Normandian tunnetuimman siiderin ja Calvadosin tuottajan ja tänä päivänä tilaa luotsaa jo viides Huet:n sukupolvi - Piere Huen pojan pojan poika Francois-Xavier Huet.

Pierre Huet’n tila sijaitsee keskellä Pays D’Augen perinteistä siideri-aluetta. Tila on yksi pakollisista etapeista Normandian « Siideritiellä » (Route de Cidre).

Huet tilan yli 30:llä hehtaarilla kasvaa 25 eri omenalajiketta joista tuotetaan n. 150 000 pulloa siideriä vuosittain - Brut, Demi-sec ja Doux siidereitä. Huet siiderit ovat kullan keltaisen värisiä ja pirteän hapokkaita mutta niissä on myös hieman hunajaisuutta ja kuivia aprikoosin aromeja. Loistavia siidereitä joka tilanteeseen.

www.calvados-huet.com

Cave de la Normandie

La Cave de la Normandien tila sijaitsee Domfrontin metsäisellä ( « Bocage de Domfront ») alueella Normandian ja Bretagnen rajamailla. Tällä neljänkymmenen hehtaarin perhetilalla tuotetaan siidereitä sekä omenista että päärynöistä. Valmistusprosessit noudattavat perinteisiä menetelmiä ja kaikki valmistuksen vaiheet tapahtuvat tilalla.

La Cave de Normandien « Poiré fermier » on kevyesti kupliva, raikas ja samalla täyteläinen siideri jossa päärynän hedelmäisyys kannattelee makua pitkään. Tämä siideri on loistava aperitiivina tai vaikka kasvisruokien kanssa.

Poiré Domfront AOP « Méthode Ancestrale » siiderissä käytetään sataprosenttisesti « Plant de Blanc » päärynää. Valmistuksessa käytetään shamppanja-prosessista lainattua menetelmää jossa toinen käyminen ja kypsytys tapahtuu pullossa minkä jälkeen saakka poistetaan ja pullo korkitetaan luonnonkorkilla. Lopputulos on raikas ja kompleksinen päärynäsiideri joka sopii vaikka valkoisen kalan kanssa mutta myöskin aperitiiviksi esim shamppanjan/kuohuviinin sijaan.

Cidres Kerloïck

Kerloïckin sukutilalla omenoita kasvatetaan 25 hehtaarin alueella. Suuri osa tuotannosta on luomusiidereitä ja tila tähtää 100%:een luomutuotantoon muutaman vuoden kuluessa. Kerloïckin tilalla käytetään perinteisiä siiderin valmistuksen tekniikoita ja kaikki valmistuksen vaiheet tapahtuvat Kerloïckin uuden karheissa tuotantotiloissa.

Kerloïckin tilan Fermier Brut siideri on raikkaasti kupliva ja kullan keltainen. Maku on täynnä omenan runsautta ja siiderin tanniiniset puolet yhdistyvät hienosti myös lievästi paahteisen makeuden kanssa. Kerloïckin siiderit ovat mainiota aperitiiviksi, kasvisruokien kanssa tai vaikka lettujen kylkeen niinkuin Bretagnessa on tapana.

Huet tilan yli 30:llä hehtaarilla kasvaa 25 eri omenalajiketta joista tuotetaan n. 150 000 pulloa siideriä vuosittain - Brut, Demi-sec ja Doux siidereitä. Huet siiderit ovat kullan keltaisen värisiä ja pirteän hapokkaita mutta niissä on myös hieman hunajaisuutta ja kuivia aprikoosin aromeja. Loistavia siidereitä joka tilanteeseen.

www.cidre-kerloick.com